Fitim Berisha

Zgjedhjet! A e keni ndarë mendjen?

Një rrjedhë logjike se si qëverisje populli me shtetin:
Hallkat e drejtimit politik të një vendi janë: qeveria, ministritë, parlamenti.

Ju pëlqen!

Pikënisja është që pushteti mbështetet tek populli dhe shteti qeveriset në emër të tij.

Mendimi i popullit për politikën që është zbatuar, shfaqet në zgjedhjet e ardhshme të Parlamentit. Zgjedhësit u japin votën përsëri politikanëve nga të cilët janë të kënaqur, ose zgjedhin politikanë të rinj po të mos jenë të kënaqur.

Në Kosovë shumicës së rinisë, të moshuarve, të punësuarëve e të pa punëve u ka humbur shpresa për një jetë më të mirë dhe kërkojnë ç’do mundësi për ta lëshuar vendin.


Nëse kemi kaq shumë paknaqësi si hallka kryesore e drejtimit politik të vendit, nëse themi se nuk kemi funksionim të ligjit, kemi shëndetësi të dobët, arsimim jo cilësor…

Atëhere ku është logjika të vazhdojmë me të njëjten qëverisje?

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.