Në një takim virtual të organizuar nga Forca e Diasporës (FeD) ambasadori amerikan dhe miku i shqiptarëve William G. Walker, foli për domosdoshmërinë e unifikimit të diasporës shqiptare pa dallim nga cila pjesë e trojeve shqiptare e kanë prejardhjen.

Sipas Ambasadorit Walker deri më sot në Kosovë në veçanti është injoruar ekspertiza e diasporës, por jo edhe paratë.

“Sikur diaspora shqiptare të bashkohej, kjo do të kishte ndikim pozitiv edhe për trojet shqiptare, sepse profesionalizmi i mërgimtarëve do të merrej më seriozisht në vendimmarrje, e edhe në vendlindjet e reja ku jetojmë në vendet perëndimore, sepse do ta forconim influencën tonë politike e ekonomike në këto shtete perëndimore”, tha Walker.

Ju pëlqen!

“Forca e Diasporës, e ka përkrahjen time të plotë dhe i uroj shumë suksese në Kuvendin/Kongresin e 2 prillit”, përfundoi ambasadori Walker.

Duhet të theksohet së biseda përmes platformës Zoom u mbajt në anglisht dhe shqip tërë kohën, si dhe kishte pjesëmarrës e simpatizantë të Forcës së Diasporës nga Evropa, Amerika, Kanadaja, Japonia dhe Afrika.

Në këtë takim kishte pjesëmarrës edhe nga Kosova dhe tërë trojet shqiptare.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.