“Vrisni 1 serb dhe do ti vrasim 100 myslimanë” ishte thënie e famshme dhe e tmerrshme e Aleksandar Vučić, asokohe sekretar i Partisë Radikale ndërsa sot President i Serbisë, rikujton e pavarura MekuliPresss.

Më poshtë është videoja kur Vučić e thotë këtë fjali në një kohë kur në Bosnje nisi lufta e inicuar pikërisht prej Serbisë.

8372 persona janë vrarë vetëm gjatë disa ditëve të korrikut të vitit 1995 në Srebrenicë! Numri i viktimave në Bosnje ka qenë shumë më i madh- mbi 100.000 të vrarë. Ky fjalim e tregon se deri ku shkoi urrejtja e serbëve për boshnjakët dhe për ata që ishin myslimanë. Fjalimi u mbajt në Parlamentin e Serbisë.

Predienti ser, Vučić asnjëherë nuk ka kërkuar falje për këtë fjalim apo edhe për krimet që shteti serb i ka kryer në Bosnje. /MekuliPress/ – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën e pavarur “MekuliPress”

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]