Gjembaku i qumështit, thënë ndryshe gjembi i gomarit, është një bimë barishtore dyvjeçare që i përket familjes Asteraceae. Pjesët e bimës që përbëjnë Silybum marianum përmbajnë silymarin, një përbërës organik i çmuar me veti të jashtëzakonshme terapeutike.

Këtyre të fundit u atribuohen funksione të rëndësishme antioksidante, antiinflamatore dhe mbi të gjitha hepatoprotektive. Bima medicinale është një mbrojtës i mirë i mëlçisë duke penguar hyrjen e substancave toksike që mund ta dëmtojnë atë.

Në fushën fitoterapeutike, bima zyrtare përdoret në formën e çajit bimor, që merret kryesisht pas vakteve kryesore. Habitati ideal janë rrënojat, gardhe, toka e papunuar dhe përgjatë rrugëve.

Ju pëlqen!

Ai kryen një funksion të shkëlqyer mbrojtës të mëlçisë, ka veti antioksiduese dhe stimulon prodhimin e qumështit të gjirit.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.