Vetëvendosja ka shumë gabime.

Psh. ajo nuk duhej të ishte e sinqertë. Nuk duhej të konfliktohej me vjedhësit. Do të ishte dashur të jepte nga pak ryshfet në media, dhe deputetët e saj të hanin e të pinin me analistët. Ta linte çështjen kombëtare. Të mos i kritikonte padrejtësitë në marrëdhëniet ndërkombëtare. Të mos i kritikonte fort as padrejtësitë nga partitë e tjera. As me Serbinë e Listën e saj të mos konfliktohej shumë. As me oligarkët që punësojnë shumë njerëz dhe zotërojnë mediat. Të mbushej me njerëz që synim kanë karrierën e vet, të hiqte dorë nga aktivizmi. Të kuptonte se s’ka hajër prej njeriut të varfër, i cili nuk e ka as një copë shkollë jashtë vendit sa për cv. Të mos ishte transparente me publikun, të mos tregonte çfarë vërtet ndodh në bisedime e negociata. Të mos i demantonte gënjeshtrat e analistëve dhe politikanëve të tjerë. Të mos kishte njerëz që punojnë me zell vetëmohues pa u korruptuar. Do të ishte mirë ta ndërronte dhe emrin. Të ishte cinike si gjithë të tjerët, ta luante lojën. Të kishte një elitë që të vishte setra e këpucë mode, të shëtitej në lokale mondane, të koleksiononte pushime jashtë vendit. Të mos kishte vija të kuqe.

Shumë shpejt do ishte arritur marrëveshja.

Ju pëlqen!

Arbër Zaimi

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.