Mohandas Karamchand Gandhi, i lindur më 2 tetor 1869, njihet si udhëheqës ideologjik e politik i Indisë.

Kontribuoi në pavarësinë e Indisë, por veprimtaria e tij ndikoi për liri dhe të drejta të njeriut në të gjithë botën. Njihet shpesh edhe me emrin Mahatma, që në shqip do të thotë “shpirtmadh”. Gjithashtu, në Indi është quajtur edhe me emrin Bapu, që do të thotë “Atë”, duke e konsideruar atë si Ati i Kombit.

Ja disa nga thëniet e tij më të famshme. 

Ju pëlqen!

Veprimet që bën, tregojnë prioritetet e tua.

Ruaj gjithmonë sensin e humorit!

Duhet të jesh gjithmonë në shërbim të të tjerëve!

Shëndeti është pasuria jote e vërtetë.

Aty ku ka dashuri, ka edhe jetë.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.