Naim Frashëri

Vdiq Naimi, vdiq Naimi, 
moj e mjera Shqiperi! 
Mendjelarti, zemertrimi, 
vjershetori si ai! 

Vdiq Naimi, po vajtoni 
shqipetar ka, shqipetare!
Naim ne kur ta kujtoni,
mos pushoni duke qare! 
……………………………. 

Vdiq Naimi, gjithè thone, 
qani turq, qani kaure! 
Bilbil’ i gjuhese tone 
s’do te degjohet me kurre! 

Ju pëlqen!

Vdiq Naimi, qe kendoi 
trimerine, Skenderbene, 
vdiq Naimi, qe levdoi 
dhe nderoi memedhene! 

Vdiq Naimi, po c’te gjeti, 
o moj Shqiperi e mjere! 
Vdiq Naimi, po kush mbeti? 
Si Naimi s’ka te tjere.

Vdiq Naimi! Vdekj’ e shkrete, 
pse more te tille burre? 
I ndrite shpirti per jete, 
mos i vdekte nami kurre!

Andon Zako Çajupi /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress


©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.