YouTube ka hequr një video të re të ngarkuar në llogarinë e Presidentit Trump për shkeljen e politikave të përmbajtjes së kompanisë për nxitjen e dhunës. Llogaria gjithashtu ka lëshuar një “pezullim” dhe nuk është në gjendje të ngarkojë përmbajtje të re për të paktën një javë.

Tani është e paqartë saktësisht se cila video nxiti veprimin në llogarinë e Trump, ose çfarë përmbante ajo. YouTube nuk pranoi të jepte detaje specifike mbi përmbajtjen e videos. “Pas një shqyrtimi të kujdesshëm dhe në dritën e shqetësimeve në lidhje me potencialin e vazhdueshëm të dhunës, ne heqëm përmbajtjen e re të ngarkuar në kanalin Donald J. Trump dhe lëshuam një pezullim për shkeljen e politikave tona për nxitjen e dhunës.” YouTube thotë në një deklaratë për The Verge.

“Si rezultat, në përputhje me sistemin tonë të bllokimeve për një kohë të gjatë, kanali tani nuk mund të ngarkojë video të reja ose transmetime të drejtpërdrejta për një minimum prej shtatë ditësh të cilat mund të zgjaten.” YouTube gjithashtu po çaktivizon në mënyrë të pacaktuar komentet në videot e Trump për shkak të “shqetësimeve të vazhdueshme në lidhje me dhunën”, gjë që thotë se u është bërë në të kaluarën kanaleve të tjera me “shqetësime të sigurisë të gjetura në seksionin e komenteve”.

Ju pëlqen!

Më parë, YouTube hoqi një nga videot e Trump që adresonte një sulm në Kapitol dhe gjithashtu përmbante dezinformata të përhapura në lidhje me rezultatet e zgjedhjeve. YouTube krijoi një politikë të re në dhjetor duke ndaluar përmbajtje të çdo lloji të krijuar për të përhapur dezinformata në lidhje me rezultatin e zgjedhjeve të vitit 2020 duke promovuar teori të rreme në lidhje me votat mashtruese ose pretendime të tjera të paverifikuara.

YouTube nuk është e vetmja kompani që merr një qëndrim më të ashpër kundër Presidentit Trump pas sulmit dhe në krye të inaugurimit të Presidentit të zgjedhur Joe Biden. Twitter ndaloi presidentin plotësisht javën e kaluar. Facebook fillimisht e parandaloi Trump që të postonte në Facebook dhe Instagram për 24 orë, përpara se CEO Mark Zuckerberg të njoftojë masa edhe më të rrepta që përfshijnë pezullimin e llogarisë së tij për një kohë të pacaktuar të paktën javët e ardhshme.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.