Sot shënohet përvjetori i 23-të i gjenocidit ndaj boshnjakëve të “Zonës së sigurtë të OKB-së”, Srebrenicës dhe varrimi i viktimave të identifikuara në korrik të vitit 1995,.

“Nermiiiin, eja këtu, unë jam këtu. Lirisht te serbët, të gjithë ejani”, ka thirrur babai Rami të birin e tij Nerminin në vitin 1995.

Ushtarët serb kanë thënë që nuk do u bëjnë asgjë, ndërsa Rami as nuk ka dyshuar që të birin është duke e thirrur drejt vdekjes.

Rami dhe i biri i tij Nermini janë të vrarë, ndërsa eshtrat e tyre janë gjetur në vitin 2008.

Skeleti i Nerminit është gjetur në varrezat masive në Snagovë të Zvornikut, ndërsa i Ramit në anë të kundertë afër Srebrenicës.

Skulptori Mensud Keco ka bërë një skulpturë i inspiruar nga kjo pamje e tmerrshme e vitit 1995 në Srebrenicë, është vendosur në Parkun e Madh në Sarajevë. 

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]