UNË DHE TI

Unë punoj
Këndoj
Ndërtoj
Bashkoj

Ti,
S’punon
Ndërton
Fiton
Milion
Vjedhë e mashtron

Ju pëlqen!

Unë
I gjatë
Me fytyrë
Origjinal
Pa krem e mec‘ap
Ti
Pa rrua
Me mjekërr
Si cap
I vogël
Shkurtabiq
Ti je hiq!

Unë mërgimtarë
Krenar
Shqiptar
Atdhetar

Ti
Je shitë
Ke pre në pritë
Ti bënë pazarë
Tradhtar!

Unë
Një shtëpi
Të vogël
Me një kulm
E qati
Familje dhe fëmi
Plot lumturi

Ti
Një rrogë
Pallate
Vetura
Honorare
Të vijnë
Pa punë
Të vijnë
Edhe në gjumë !

Unë
Në gjumë
Si det
I qetë
Askush në derë s‘troket!

Ti
As ditë
As natë
Nuk je i qetë
Nuk fle rahat!

Unë flas me çdo kend
Kudo shkoj
Rri dhe këndoj
Luaj vrapoj
Qeshem mendoj

E ti
Ske ftyrë
As pasqyrë
Se je i keq
Je dreq
Ske shokë e miq
Kurkushi hiq
Je shkurtabiq!

Ke para në dorë
Ke pushtet
Je mbret
Ibret
Nalet
Por ik
Mos të shoh
Tugën ma sjellë
Më ban me vjellë!

Ti dhe unë
Dy rrugë të ndara!

ShAdemaj Gjermani

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.