“Nëse je duke kaluar një çast të vështirë, vazhdo përpara, i keq është çasti, jo ti.”
– Spinoza

“Gratë që buzëqeshin bukur kanë forcën të na bëjnë të ndiejmë se nuk ka asgjë më të rëndësishme se të bëhesh kruspull në buzët e tyre.”
Poeti i ndaluar

“Të jesh me ty apo të mos jesh me ty, është matje e kohës për mua.”
– Jorge Luis Borges

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

“Shiu seç ka një të fshehtë të vagëllimtë, diçka si dremitje magjepsëse dhe të ëmbël, një muzikë përvuajtëse zgjohet me të dhe bën të shpërgjumet vetë shpirti i peizazhit.”
– Federico Garcia Lorca

“Thuhet se poeti është terapeut i madh. Në këtë kuptim puna poetike është njësoj si yshtja, domethënë sikur të bësh magji, ndryshe, të përtërish. Të shkruash një poezi do të thotë të shërosh plagën e thellë, plagosjen e rëndë. Sepse të gjithë jemi të plagosur.”
Alehandra Pizarnik

“Derisa të ketë qoftë edhe një grua të bukur, do të ketë poezi”
Gustavo Adolfo Bequer

“Një burrë bën atë që mundet. Një grua bën atë që një burrë nuk mund ta bëjë dot.”
– Isabel Allende

“Kur vdes, nuk e di se je duke vdekur dhe nuk vuan për atë gjë. Vuajtja është për të tjerët. E njëjta gjë ndodh edhe kur je budalla.”
Einstein

“Pasioni për burrin është një përrua, për gruan është një greminë.”
Concepcion Arenal

“Mos i thuaj «të dua», nëse nuk e ke parë asnjëherë duke qarë apo të zemëruar, nëse nuk e ke parë duke u shkrirë në gaz, tejet të emocionuar apo edhe duke fjetur, sepse të gjitha këto tregojnë se kush është në të vërtetë.”
Filososafines – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën e pavarur “MekuliPress”

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...