A e dini se marrëdhëniet janë po aq të rëndësishme për shëndetin tuaj fizik, sa dieta dhe ushtrimet fizike? Sipas një studimi, të rriturit që nuk janë shumë social përballen me të njëjtin rrezik të inflamacionit si ata që janë fizikisht joaktivë. Marrëdhëniet tona të para gjithmonë formohen me familjet tona gjatë fëmijërisë dhe shpesh përcaktojnë se si e shohim botën.

Bright Side, ju sugjeron të bëni këtë test psikologjik për të zbuluar se si marrëdhëniet tuaja të para kanë formuar personalitetin tuaj.

Ju pëlqen!

Nëse zgjodhët familjen # 1, ju me siguri nuk jeni një person i orientuar drejt familjes – të paktën jo në kuptimin tradicional. Ju i trajtoni miqtë tuaj si familjen tuaj të vërtetë. Ju gjithmonë përpiqeni të sillni diçka të mirë në jetën e të tjerëve. Ndoshta ju jeni rritur pa një figurë të fortë të babai, prandaj gjithmonë bëni më të mirën tuaj për të qenë atje për njerëzit që kanë nevojë për ju – ashtu si mamaja juaj.

Kjo familje mund të mos jetë familja më e lumtur, por përsëri është një familje e vërtetë.

Nëse zgjedhja juaj është familja # 2, ju jeni fort të orientuar drejt familjes – nuk ka asgjë më të rëndësishme për ju sesa familja juaj. Ju besoni në ndërtimin e marrëdhënieve të qëndrueshme dhe të bazuara në besim dhe përkushtim. Ju vendosni në radhë të parë nevojat e familjes suaj, ndonjëherë edhe duke injoruar kërkesat tuaja nëse do të thotë që ju mund t’i bëni të dashurit tuaj të lumtur.

Nëse zgjedhja juaj është familja # 3, ju ndoshta keni ardhur nga një familje jofunksionale. Për shkak të fëmijërisë suaj traumatike, e keni të vështirë të besoni te njerëzit. Ju jeni në ankth, dhe bashkëveprimi me të tjerët shpesh është një sfidë për ju. Mund të jeni vazhdimisht të shqetësuar për të ardhmen, ju keni tendencë të mbivlerësoni gjërat.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.