Bahri Fazliu

Të gjallëve

Nëse dëshironi të dini për jetën e dëshmorëve, mos kërkoni nëpër libra,
aty s’është jeta e tyre, është jehona e saj.

Ju pëlqen!

Nëse dëshironi të dini si jetuan dëshmorët, mos shkoni në shtëpitë e tyre,
shikoni robërinë tuaj.

Nëse dëshironi të dini me sa zjarr dashuruan dëshmorët, mos ndiqni gjurmët e dashurisë së tyre,
ato janë flutura që s’kapen dot.

Nëse dëshironi të dini këngën e dëshmorëve, mos thërrisni këngëtarin,
do të pendoheni nga tingujt e zbrazët.

Nëse dëshironi të dini amanetin e dëshmorëve,
mos pyesni kë kishin afër në çastin e fundit, secili prej nesh ka qenë prezent.

Nëse dëshironi t’i nderoni dëshmorët,
mos shkoni te varret e tyre për të vendosur Iule, lulet do t’u vyshken në dore.

Nëse…
Çdo gjë që u intereson të dini për dëshmorët, ecni në rrugën e tyre,
aty do të gjeni gjeninë e tyre.

©MekuliPress/ Dhuro sot vetëm 1 euro dhe shpëtoje MekuliPress. Ndihmo gazetarinë e pavarur nga partitë politike dhe oligarkët. FOTO: No copyright infringement is intended.