Shkencëtarët kanë zbuluar që nëse gratë punojnë në një klimë me temperatura të larta në zyrë, truri i tyre mund të punojë më mirë. Ndërsa, Burrat nga ana tjetër truri i tyre mund të funksionojë më mirë kur ambienti i zyrë rezulton me temperature të ulëta, sipas një studimi të botuar në gazetën Plos One.

Studimi, i kryer në Gjermani, testoi aftësinë e 500 burrave dhe grave për të kryer një sërë detyrash në temperatura të ndryshme. Në temperatura më të larta, gratë mësojnë më mirë matematikën dhe punë verbale, ndërsa e kundërta është e vërtetë për meshkujt.

Për gratë, rritja e performancës gjatë punës në temperatura të ngrohta ishte “dukshëm më e madhe” sesa rënia e performancës mashkullore. “Rezultatet tona sugjerojnë se vendet e punës me përzierje të ndryshme gjinore mund të jenë në gjendje për të rritur produktivitetin duke vendosur termostatin më të lartë se standardet e tanishme,” sipas studimit.

Ky zbulim rezulton keq për gratë pasi duhet të mbajnë veshur shtresa shtesë si: pulovrat, çorapet, madje edhe batanijet, në mënyrë që të ngrohen në zyrat e tyre. Dhe ndoshta kjo shpjegon pse burrat që veshin kostume dhe kravatë janë më të predispozuar për të qenë në një zyrë me temperatura të ulëta.

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]