Anglezët dhe Skocezët kanë kryesuar listën e ‘ sa shpesh njerëzit dehen aq shumë saqë humbin ekuilibrin dhe të folurin’.

Anketa Globale e Barnave (GDS) për vitin 2020 sugjeron që problemi i pijeve në Mbretërinë e Bashkuar është shumë më i rrezikshëm sesa përdorimi i ndonjë droge tjetër. Më shumë se 5% e njerëzve nën 25 vjeç në Mbretërinë e Bashkuar raportuan se kishin kërkuar trajtim spitalor pasi ishin dehur, krahasuar me një mesatare globale prej 2%.

Sondazhi mori në pyetje më shumë se 110,000 njerëz rreth globit, duke përfshirë 5,283 në Mbretërinë e Bashkuar, në një periudhë tre-mujore nga nëntori 2019 deri në shkurt 2020, para pandemisë së koronavirusit.

Ju pëlqen!

Ai përsëriti zbulimin e vitit të kaluar se njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar dehen më shpesh sesa ata në vendet e tjera, dhe gjetja e këtij viti ishte më e fuqishme sepse sondazhi përcaktoi se çfarë do të thoshte të ishe i dehur. Të anketuarve iu kërkua të thoshin sa herë ishin dehur aq shumë sa që “aftësitë tuaja fizike dhe mendore u dëmtuan deri në pikën ku ndikohet ekuilibri / fjalimi juaj, nuk keni qenë në gjendje të përqendroheni qartë në gjëra dhe se biseda dhe sjelljet tuaja ishin padyshim ndryshe nga njerëzit e tjerë ”.

Duke përdorur këtë përkufizim, njerëzit në Skoci dhe Angli thanë se ishin dehur mesatarisht më shumë se 33 herë gjatë vitit të fundit. Kjo ishte shkalla më e lartë e të 25 vendeve të studiuara dhe më shumë se dyfishi i nivelit të disa vendeve evropiane, përfshirë Poloninë, Hungarinë, Gjermaninë, Greqinë, Spanjën, Italinë dhe Portugalinë. Mesatarja globale ishte pak më shumë se 20 herë, me kolumbianët që raportuan më të ultën në 6.5 herë.

Burimi: The Guardian

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.