Konsideroni përmbajtjen e asaj që shohin fëmijët

Çdo familje zhvillon rregullat e veta të kohës së ekranit. Edhe grupet si Akademia Amerikane e Pediatrisë dhe Akademia Amerikane e Psikiatrisë së Fëmijëve dhe Adoleshentëve priren të jenë mjaft të paqartë me rekomandimet e tyre për fëmijët mbi moshën gjashtë vjeç. Ata i nxisin prindërit të “inkurajojnë zakone të shëndetshme” dhe “të kufizojnë aktivitetet që përfshijnë ekranet.”

Ajo që ekspertët rekomandojnë në përgjithësi është që të jeni të qëllimshëm për vendosjen e atyre kufijve. Dhe kur krijoni kufijtë dhe rregullat tuaja familjare, merrni parasysh atë që fëmijët po shikojnë dhe luajnë, duke e ditur se ata mund të mësojnë shumë nga përmbajtje e TV, filma dhe lojërat.

Ju pëlqen!

Kushtojini rëndësi kohës së lojës

Nëse po përpiqeni të shkurtoni kohën e ekranit, mund të ndihmojë vërtet të theksoni lojërat në mënyrë që të “balanconi kohën”, sipas ekspertëve të Qendrës për Media dhe Shëndetin e Fëmijëve në Spitalin e Fëmijëve në Boston.

“Planifikoni aktivitete që përfshijnë lloje të ndryshme të lojës, duke përfshirë lojëra në bord, topa, blloqe dhe lojë me role.”

Ndihmojini fëmijët më ndryshimin e rregullave

Fëmijët do të reagojnë jo mirë kur t’i thuhet se nuk mund të jenë përpara ekranit aq sa mund të kenë qenë gjatë vitit të kaluar. Ju duhet ta prisni këtë dhe të jeni të përgatitur për të mbajtur kufirin tuaj por është gjithashtu e dobishme të punoni vërtet me fëmijën tuaj përmes kalimeve nga koha e ekranit në diçka tjetër.

“Ndihmoni fëmijën tuaj të kalojë nga koha në ekran në kohën aktive të lojës. Për shembull, nëse fëmija juaj është duke parë një film vizatimor, fikeni televizorin dhe inkurajoni fëmijën tuaj që të ndërtojë vetë skenarin e tregimit me lodra, ”thonë ekspertët me CMCH.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.