Të paguheni për atë që ju vleni është një pjesë e rëndësishme e çdo pune, por negocimi për një rritje rroge mund të jetë edhe stresues dhe i pakëndshëm.

Nëse mendoni se meritoni më shumë varet nga biseda dhe argumentet që ju do të shfaqni. Hulumtimet e duhura do të ndihmojnë ty që të shkoni i përgatitur në bisedë më eprorin tuaj.

Para se të filloni një bisedë të ngritur, mendoni jashtë kornizave për atë që po ndodh në vendin tuaj të punës.

Ju pëlqen!

Mendoni për kohën

Kur një kompani ka vështirësi financiare ose është në mes të një tranzicioni të madh, ndoshta nuk është koha e duhur për të kërkuar rritje. Nëse shefi juaj po merret me gjëra të tilla si pushimet nga puna, një ristrukturim ose një kontroll jashtë skandaleve të kompanisë, do të dëshironi të prisni derisa gjërat të jenë zgjidhur pak.

Bëni detyrat

Pavarësisht nëse merrni një rritje apo jo, do të përcaktohet nga disa faktorë të ndryshëm. Disa do të jenë jashtë kontrollit tuaj, por bërja e hulumtimit tuaj do t’i përmirësojë shanset tuaja. Para se të filloni një bisedë për rritje, duhet të mbani një gisht në pulsin e vlerës së tregut tuaj. Shikoni se si pagat e tanishme krahasohen me vlerën e tregut tuaj, si po performoni në krahasim me bashkëmoshatarët tuaj, dhe cila është filozofia e kompensimit të kompanisë suaj.

Kuptoni perspektivën e shefit tuaj

Pasi të jeni të pajisur me të gjitha informacionet që ju nevojiten, mund të ndjeheni sikur jeni të vendosur. Por tani është koha për të parë arritjet tuaja nga perspektiva e menaxherit tuaj. Cilat arsye mund të duhet të thotë shefi juaj jo për t’ju dhënë një pagë më të lartë ? Një mënyrë për ta bërë këtë është të mendoni për pesë arsyet kryesore të menaxherit tuaj për të thënë jo.

Qëndroni profesionist

Argumenti juaj duhet të jetë gjithmonë racional, kështu që shmangni marrjen e bisedës shumë personale. Hyrja në arsyetimin e bisedimeve se ju keni zbuluar se kolegu juaj fiton më shumë se ju, nuk është një ide e mirë. Këto gjëra mund të jenë arsyeja pse ju doni ngritje, por ato nuk janë të lidhura me punën tuaj. Mund të ju sjellë një rritje të keqardhjes, por ka të ngjarë që nuk do të maksimizoni atë që mund të fitoni. Ajo që duhet të bëni është t’i tregoni shefit tuaj për mënyrat se si keni kontribuar në kompani.

Mendoni për një kohë të gjatë

Negocimi i pagës nuk shkon gjithmonë siç ishte planifikuar, dhe ju duhet të jeni të përgatitur për të marrë një përgjigje që nuk ishte ashtu siç dëshironit. Por marrja e një “jo” nuk ka pse të jetë një humbje, dhe trajtimi i saj në mënyrën e duhur mund të krijojë themelet për një rritje të ardhshme. Përforcimi i idesë që jeni i ngazëllyer për vazhdimin e shërbimit tuaj për kompaninë dhe zgjerimin e kontributeve që bëni, mund ta mbani derën e hapur për dialogun e ardhshëm.

MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot, të paktën edhe me 1 Euro!