Shumë njerëz shqetësohen për festës e punës. Disa njerëz ndjehen sikur nuk mund të pushojnë sepse gjithmonë duhet të jenë “të ndezur”. Të tjerët ndjehen sikur duhet t’i afrohen shefit, por nuk dinë çfarë të thonë. Dhe shumë të tjerë që janë introvertë e kanë të vështirë të shoqërohen me njerëz të huaj ose njerëz që nuk i njohin mirë.

Ekzistojnë disa teknika të thjeshta, të provuara për të qenë personi më interesant në dhomë. Dhe lajmi më i mirë është që edhe introvertët kanë një avantazh.

  • Hyni në dhomë me një buzëqeshje

Në një studim në Universitetin e York-ut, studiuesit zbuluan se i besohet më shumë një personi që është duke buzëqeshur. Psikologët e quajnë “ekspresiviteti halo”. Ta themi thjesht, u besohet njerëzve kur ata janë më të lehtë për tu lexuar. Një buzëqeshje është shprehja më e lehtë për t’u interpretuar.

  • Bëni kontakt me sy
Ju pëlqen!

Gjatë një bisede në një festë pune, rezistoni ndaj tundimit për të kërkuar dikë tjetër për të biseduar. Kushtojini vëmendje personit para jush. Lëshoni smartphonin tuaj dhe bëni kontakt me sy. Nëse e bëni personin që po flisni të ndihet si personi më i rëndësishëm në festë, ata do t’ju duan për këtë.

  • Tregoni interes për tregimet e tyre

Njerëzit pëlqejnë të flasin për veten. Kujtimi i kësaj pjese të thjeshtë, themelore të natyrës njerëzore, do t’ju çojë para në karrierën tuaj. Kapni detaje nga veshja, sjellja apo biseda për ta kthyer në diçka interesante.

  • Jepni komplimente të sinqerta

Një kompliment është ekuivalent i një ‘like’ në një bisedë ballë për ballë. Njerëzit nuk marrin sa duhet prej tyre. Komplimentet e mirëfillta shkojnë shumë përpara drejt “zbutjes së pasigurive të tyre”. Çelësi është të jesh sa më i sinqertë. Zgjidhni cilësitë që ju admironi në të vërtetë.

  • Lexoni më shumë libra sesa moshatarët tuaj

Njerëzit janë eksplorues natyralë. Një uri për të mësuar diçka të re është thellësisht e lidhur në ADN-në tonë. Nëse jeni të kënaqur me vetëm një libër sesa me një grup të madh njerëzish në një klub nate, festa e punës është koha juaj për të shkëlqyer.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.