I njohur ndryshe edhe si efekti Horn, është një mashtrim i mendjes, që bën që, një pikë e dobët apo tipar negativ i vetëm, të mund të ndikojë në perceptimin e një personi, marke apo çfarëdo gjëje tjetër.

Një shembull? Ideja e përhapur në mesin e votuesve amerikanë deri pak vite më parë se një President duhej të gjykohej edhe në bazë të besnikërisë bashkëshortore, a thua një burrë i pabesë nuk është në gjendje që të qeverisur mirë një vend.

Pastaj shpërtheu skandali Clinton-Lewinsky … dhe amerikanët vetë kanë ndryshuar mendje. Sipas një studimi të kryer në vitin 2014, presidenti Clinton është më i dashuri i çerek shekullit të fundit.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.