Dymbëdhjetë vajza midis moshës 12 dhe 16 vjeç, në të gjithë Anglinë jugore, u përfshinë në një grup në Instagram, emri i të cilit i referohej vetëvrasjes.

Policia zbuloi në rrjetet sociale një numër grupesh që përfshinin vajza të mitura, të cilat i detyruan ato të “plagosnin veten rëndë” dhe madje u përpoqën të vetëvriteshin, shkruan BBC.

Dymbëdhjetë vajza midis moshës 12 dhe 16 vjeç, në të gjithë Anglinë jugore, u përfshinë në një grup në Instagram, emri i të cilit i referohej vetëvrasjes.

Ju pëlqen!

Raporti i policisë thotë se ndikimi i bashkëmoshatarëve ka inkurajuar një rritje të mendimeve vetëvrasëse tek fëmijët e përfshirë në grupe të tilla në masën që i ka çuar ata në një krizë serioze vetëvrasjeje ose në vetë-dëmtim.

Grupi u zbulua pasi tre vajza u zhdukën dhe u gjetën më vonë në Londër në gjendje të keqe. Vajzat u dërguan në spital për trajtim urgjent. Njëra nga vajzat tha se ajo u takua me një vajzë tjetër nga grupi në internet dhe se ata po diskutonin për vetëvrasje.

Shtatë nga 12 vajzat u vetë-dëmtuan para se policia të zbulonte grupin.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.