Në shtetin e Arizonës, SHBA, do të penalizohen shoferët që përdorin hile për të mashtruar autopilotin pa kontakt me timonin.

Automjetet plotësisht autonome aktualisht nuk ekzistojnë, pa marrë parasysh sa prodhuesit si Tesla kanë pretenduar se autopiloti i tyre është i përparuar dhe i aftë.

Si rezultat, shoferët të cilët nuk drejtojnë një automjet por i lënë gjithçka një autopiloti të pasigurt, janë bërë një rrezik jashtëzakonisht i lartë në trafik dhe në Arizona shoferët e tillë gjobiten me 250 dollarë.

Ju pëlqen!

Një nga truket që ata përdorin është të mashtrojnë sistemin inteligjent me portokall, për ta bërë sistemin të mendojë se duart e dikujt janë në timon dhe këtë mund ta shihni në videon e bashkangjitur.

Gjegjësisht, ka produkte në treg si Autopilot Buddy, i cili është i instaluar në timon, të cilin autopiloti “i zgjuar” Tesla e njeh si kontaktin e shoferit me timonin, kështu që nuk reklamon një seri paralajmërimesh që paralajmërojnë shoferin se ai duhet t’i ketë duart në timon dhe sytë të përqendruar në trafik.

Që nga viti 2018, autopiloti Buddy mund të mos shitet në SHBA, me vendim të autoritetit kombëtar kompetent atje, por kompania që e prodhon atë shet produktin jashtë SHBA pa ndonjë problem.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.