Shkencëtarët pretendojnë se nxënësit e shkollave me një indeks të lartë të masës trupore kanë kryer më keq testet. Skanimet gjithashtu treguan se shtresa e jashtme e trurit të tyre ishte më e hollë, veçanërisht në një zonë të lidhur me kujtesën dhe vendimmarrjen.

Por nuk është e qartë nëse një dietë e dobët ka dëmtuar zhvillimin e trurit ose nëse një tru i pazhvilluar shkaktoi ushqim të tepërt. Ekspertët thonë se të dyja mund të bashkëveprojnë ose kjo lidhje thjesht mund të jetë rastësi.

Dr Jennifer Laurent, nga Universiteti i Vermont, SHBA, analizoi skanimet dhe rezultatet e provimeve të 3,190 fëmijëve të moshës nëntë e dhjetë vjeç. Ajo tha: “Këto gjetje sugjerojnë se BMI është e lidhur me ndryshime në zhvillimin e korteksit prefrontal dhe funksionin e zvogëluar ekzekutiv”.

Ju pëlqen!

“Deficitet në kujtesën e punës mund të kontribuojnë në vendime të dobëta dietike”. “Pasi të themelohen, këto shoqata mund të forcohen reciprokisht dhe të kontribuojnë në çështjet e vazhdueshme shëndetësore që vazhdojnë të rriten”.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.