Administrata amerikane njoftoi ndalimin e disa aromave të cigareve elektrike, mjaft popullore në vend, përfshirë ato më fruta dhe me mente, në mënyrë që të ulet përdorimi i cigareve elektronike me avull te adoleshentët, duke lejuar në treg vetëm produkte me aromë duhani dhe mentoli.

Avokatët dhe aktivitstët e shëndetit publik e kanë kritikuar ashpër ligjin e ri, pasi sipas tyre, nuk është aspak i mjaftueshëm për të arritur qëllimin e synuar. Më herët, në shtator të vitit të kaluar, administrata trump propozoi ndalimin e çdo lloj cigareje elektronike me aromë tjetër veçse asaj të duhanit.

Por, më vonë administrata u tërhoq nga ky vendim, duke u arsyetuar me frikën se diçka kaq drastike mund të rrisë tregun e paligjshëm të këtyre produkteve, si dhe të sjellë vende pune të humbura.

Ju pëlqen!

Përqindja e adoleshentëve në shkollat e mesme që përdorin cigare elektronike fiksohet në 27.5% në 2019-ën, nga rreth 20% në 2018-ën, thonë të dhënat më të fundit.

Mentja është aroma më popullore, me 40% të përdoruesve. Ekspertët shprehen se mosndalimi i mentolit do të bëjë që adoleshentët thjesht të kalojnë te kjo aromë tanimë. Ndalimi do të hyjë në fuqi në muajin shkurt.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.