Thënie për sot i kemi gjetur nga një kontinent i largët, në Afrikën e famshme të vapës, të Saharasë e të shumëllojshmërisë së traditave.

Është më e rrezikshme të zemërohesh me mbretin, se sa të zemërohesh me turmën.

Kur ia qet gjellën mikut, mos e shih sa po ha.

Ju pëlqen!

Kur mësoi budallai, lojtarët kishin ikur.

Kur të mbarojnë pasuritë e tua, nuk të shërbejnë ato të tjetrit.

Kur sundon uji, toka nënshtrohet.

Kush do të fshijë barakën, mos të qendrojë mbi fshesë.

Mbi të gjitha është një kurrgjë e cila është krijuar nga e gjitha.

Mos hidh hi kur ka erë – mund të bjerë edhe në sytë e tu.

Në qoftë se t’u mbush mendja se je pak gabim, kqyr se mos je i gjithë.

Nuk fyhet qëni pse e thërrasin qen.

Një gënjeshtër ka shtatë variante, e vërteta asnjë.

Një njeri i sjellshëm nuk mund të jetë kurrsesi i pavlerë.

Para se t’i blesh këpucët, merr masën e këmbës.

Përmes gabimesh bëhesh i ditur.

Po deshe të hash vezë, kujdesu për pulën.

Po i shpëtove krokodilit në lumë, me siguri do të ndeshësh leopardin në rrugë.

Pse t’u rrudhësh buzët kur s’ke ndërmend të qash.

Trumcaku thotë: Unë s’kam ngrënë, prandaj papagalli nuk duhet të hajë.

Uji i pisët nuk mund të lahet.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.