Rreth 3,000 punëtorë në sektorët e shëndetësisë dhe kujdesit janë pezulluar në Francë për shkak të mos vaksinimit kundër COVID-19 para një afati qeveritar, ka njoftuar ministri i shëndetësisë Olivier Véran.

“Dje, rreth 3,000 pezullime iu shërbyen stafit në objektet e kujdesit shëndetësor dhe social të cilët ende nuk kishin hyrë në një kurs vaksinimi,” tha Véran për radion RTL.

Ministri theksoi se “vazhdimësia dhe siguria e kujdesit dhe cilësia e kujdesit u siguruan dje në të gjitha spitalet dhe objektet mjekësore-sociale” megjithëse disa shërbime-kryesisht ato teknike si shërbimet MRI ose shërbimet e angiografisë koronare-u ndikuan për një disa ore.

Ju pëlqen!

Ai tha se sektori numëron 2.7 milion punonjës dhe se “një numër i madh” i këtyre 3,000 pezullimeve janë “vetëm të përkohshme”.

Ai theksoi se pezullimet prekën kryesisht stafin mbështetës, me “pak këmisha të bardha” në mesin e tyre.

“Ka disa duzina dorëheqjesh në këtë fazë që janë regjistruar në vend,” njoftoi ai gjithashtu.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.