Shqipëria do të marrë drone bajraktar luftarak. Kështu u shpreh kryeministri Edi Rama, i cili tha se vendi ynë do të marrë 6 të tillë dhe do të përdoren për kontrolle të territorit. Në një intervistë për emisionin “Opinion” kreu i qeverisë deklaroi se bisedimet janë bërë me presidentin turk Erdogan.

Rama: Ne kemi biseduar për domosdoshmërinë e dronëve dhe jemi në përfundim të marrëveshjes për të marrë edhe ne drone bajraktar, dron të armatosur.

Pyetje: Do ti paguajë Shqipëria këto?

Ju pëlqen!

Rama: Po, patjetër

Pyetje: Janë të shtrenjtë?

Rama: Janë me çmim të arsyeshëm

Pyetje: Sa dron do të marrë?

Rama: Janë me pako, do të marrim 6 dron të armatosur dhe do të shërbejnë për qëllime civile, për kontrollet në territor, për ndërtime pa leje, për pyjet, për ndjekjen e personave në kërkim, për kultivimin e drogës etj.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Vetëfinancohemi! Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMONA sot me vetëm 1 Euro!