Qeveria ka vendosur shpalljen për 30 ditë të Gjendjes së Fatkeqësisë Natyrore në mbarë territorin e Republikës. Organi drejtues në këtë situatë pandemie është Komiteti Ndërministror për Emergjencat që funksionoi edhe për tërmetin e 26 nëntorit.

Vendimi lë në fuqi kufizimet e ligjit 15/2016 që vepronte deri më tani e që ka si lëndë bazë epidemitë por zhvendos koordinimin dhe vendimmarrjen në Komitet.

Vendimi parashikon edhe evakuuim popullsie në godina shtetërore që duhen përcaktuar paraprakisht.

Ju pëlqen!

Më poshtë detyrimet e shtetasve:

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.