Kryeministri Edi Rama tha sot se ligji nuk cenon të drejtën e shprehjes lirinë e opinioneve, të drejtën për të dhënë lajme nga të gjitha burimet e mundshme, por mbron publikun.

Rama tha se “ky ligj nuk e cenon as një fije Rudina Hajdari, të drejtën e shprehjes, lirinë e opinioneve, të drejtën për të dhënë lajmë nga të gjitha burimet e mundshme, as një fije. Por ama ky ligj garanton mbrojtjen e dinjiteti dhe të drejtat e tua, kur të ngrenë dhe të ulin sipas qejfit, sepse në një moment të caktuar t’i mendon me kokën tende. E nëse ty nuk të bën përshtypje për veten tënde, mua me bënë përshtypje për ty dhe të gjithë të tjerët, jo për veten time, por për njerëzit e familjes time që nuk mësohen dot me këtë. Që nuk qetësohen me faktin se lere se kështu e kanë këtë. Për atë ambulancën që duhet të marri nënë time e ta çojë në spital që megjithëse ka 30 vite se i ndjek këta nuk arrin dot, ik nuk të dëgjoj”.

“Nga ana tjetër ky sistem është sot për Mediat Audiovizuale, i njëjti mekanizëm. Gjithkush ka të drejtë të shkojë të AMA të ankohet për një lajm apo një informacion që ai e konstaton në lidhje me veten e vet në një ekran”, tha Kryeministri Rama.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.