PSE SAPUNI VRET VIRUSIN ME MIRE SE ALKOOLI

1- Sapuni përmban substanca të ngjashme me yndyrën e njohur si amfifilet.
2- Amfifilet kane struktura shumë të ngjashme me lipidet që ndodhen ne membranën e virusit.

3- Molekulat e sapunit “konkurrojnë” me lipidet në membranën e virusit.
4- (i) Sapuni heq “ngjitesin” qe gjendet midis virusit dhe lëkurës tone (ii) heq ngjitesin që mbane së bashku proteinat, lipidet dhe ARN-në qe perbejne virusin (iii) keshtuqe virusi ndahet dhe vdes.

Ju pëlqen!

ALKOOLI
1- Vret viruset në një mënyrë të ngjashme.
POR….
2- Duhet te perdorni sasi me te madhe sesa sapuni dhe…
3- Nuk i dihet nqfse i keni ferkuar mire duart qe alkooli te thithet nga e gjithe lekura.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.