Politikanët italianë kanë mbështetur një rregullim rrënjësor të parlamentit të vendit ku pritet që një e treta e deputetëve do të humbnin punën e tyre.

Ligji, i cili u mbështet nga pothuajse të gjitha partitë politike, kërkon që numri i vendeve në dhomën e ulët të shkojë në 400 nga 630 që janë aktualisht, ndërsa Senati i dhomës së sipërme pritet të shkojë në 200 vende nga 315.

Lëvizja 5 Yje tha se shkurtimi i vendeve pritet të hyjë në fuqi në zgjedhjet e ardhshme të 2023, dhe do t’i shpëtojnë vendit qindra miliona euro dhe do ta bëjnë parlamentin më efikas.

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

“Për herë të parë kemi parë që ligjvënësit të shkurtojnë vendet e tyre,” tha udhëheqësi i lëvizjes 5-Yje, Luigi Di Maio.

Kryeministri i Italisë Giuseppe Conte e përshëndeti vendimin si “një ditë historike për Italinë”.

Pritet që shkurtimet do të sigurojnë kursime prej rreth 300,000 euro në ditë.

Kritikët thonë se është një kursim i vogël në skemën madhore pasi borxhi i përgjithshëm i Italisë është rreth 130% e GDP-së së tij vjetore.

Ata paralajmërojnë gjithashtu se shkurtimi i deputetëve mund të pengojë në përfaqësimin demokratik. (Euronews) /MekuliPress/ Nëse e keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj!

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...