Esad Gjonbalaj shkruan në facebook se: “Serbët ne fshatin Martinaj te komunes se Gucise erdhën disa serb për te kryer ca punime ne token apo truallin e një kishe te pa qene serbe ne këtë fshat etnikisht te pastër dhe te banuar vetëm me shqiptar”, informon MekuliPress.com

Ja postimi i z. Gjonbalaj:

Sot me 24 Qershor 2020 ne fshatin Martinaj te komunes se Gucise erdhën disa serb për te kryer ca punime ne token apo truallin e një kishe te pa qene serbe ne këtë fshat etnikisht te pastër dhe te banuar vetëm me shqiptar .

Ju pëlqen!

Ne fakt herët ne mëngjes sot me erdhi kjo foto e realizuar nga distanca gjate punimeve qe ultranacionlistet serb bënin në një kanal për te rregulluar portën hyrës ne token e uzurpuar nga kisha serbe ne fshatit Martinaj .

Pritja qe sot gjate ditës te shoh ndonjë postim me ndonjë foto me te qartë nga vendoret dhe te tjerët, dhe po ashtu pritja ndonjë reagim nga vendoret, por ne fakt nuk ndidhi asnjë postim ne rrjete sociale për këtë provokimi ne vazhdën e provokimeve te shumëta gjate viteve te fundit. Problematika e kishës serbe ne fshatin Martinaj daton qe nga koha e mbretërisë Jugosllave dhe kolonëve serbe te sjellur ne tokat shqiptare. Sot aty nuk ka asnjë serb dhe serish ata tentojnë qe përmes kësaj kishe qe nuk ekzistonë më, dhe te ndërtuar ne token e vëllazërisë Prelvukaj te mbajnë gjallë mitin e tyre ne tokat e uzurpuara shqiptare.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.