Në një botë ideale, potenciali ynë i promovimit do të kishte më pak lidhje me personalitetet tona dhe më shumë me aftësitë tona profesionale. Sidoqoftë, natyra njerëzore e bën atë një qëllim disi jorealist. Disa lloje të personalitetit kanë tendencë të marrin mundësi më të mira pune se të tjerët. Ja disa lloje të personalitetit që shpesh e shohin veten të anashkaluar kur shfaqen mundësi promovimi:

Thashethemexhinjtë

Është shumë mirë të flasësh por ekzistojnë një linjë ndarëse midis komunikimit dhe thashethemeve. Sigurisht, komunikuesit e fortë shpesh marrin vëmendje pozitive nga mbikëqyrësit e tyre. Sidoqoftë, nëse përkufizimi juaj për “komunikim të mirë” përfshin përhapjen e thashethemeve dhe shpenzimin e kohës tuaj të lirë duke folur me bashkëpunëtorët, ai qëndrim nuk do t’ju paraqesë si një kandidat i dëshirueshëm për një përgjegjësi të shtuar dhe rritje të pagës.

Ju pëlqen!

Neglizhentët

Ndërsa punonjësit efektivë kërkojnë rritje në detyre te menaxherët e tyre kurdoherë që është e mundur, shtytësit që marrin më shumë përgjegjësi sesa mund të trajtojnë dhe që nuk arrijnë të flasin kur janë të mbingarkuar nuk duken veçanërisht profesionalë për vendimmarrësit e kompanisë.

Negativët

Punonjësit që hedhin poshtë sugjerimet e kolegëve të tyre, të cilët ankohen rregullisht pa kërkuar përmirësimin e situatave të tyre, dhe që rrallëherë kanë ndonjë fjalë pozitive për këdo apo ndonjë gjë në zyrë nuk ka të ngjarë të fitojnë mendime pozitive nga eprorët e tyre, të cilat i bën promovimet mjaft të pamundura.

Të papërgjegjshmit

Një pjesë e rëndësishme e të qenit një “lojtar i ekipit” të mirë përfshin marrjen e përgjegjësisë për gabimet tuaja dhe shikimin e dobësive tuaja. Nëse e paraqisni veten si të viktimizuar dhe gjithmonë duke fajësuar të tjerët për afatet e humbura ose për performancën nën standarde të punës, do të keni një kohë të vështirë të fitoni besimin e kolegëve tuaj dhe më të keqe akoma për të fituar besimin e eprorit.

Shpërthimet e temperamentit

Këto lloj veprimesh nuk janë të pranueshme nga kushdo mbi moshën pesë vjeç por disa punonjës nuk arrijnë ta kuptojnë dhe për fat të keq zgjedhin të lëshojnë zemërimin e tyre mbi bashkëpuntorët e tyre të pafajshëm. Punëtorët me probleme serioze të temperamentit krijojnë një kulturë frike, e cila zakonisht provon ambiente toksike dhe nuk jep rezultate optimale.

Të gjithçka diturit

Punëdhënësit sigurisht kërkojnë punëtorë të ditur dhe me interes për të mësuar dhe shkëmbyer informacione. Sidoqoftë, nëse e gjeni veten rregullisht duke korrigjuar bashkëpunëtorët e paditur, duke insistuar që idetë dhe strategjitë tuaja janë shumë më të ndriçuara sesa ato të kolegëve tuaj , dhe përgjithësisht duke e bërë të qartë që e konsideroni veten personi më i zgjuar në dhomë, ju ka të ngjarë të humbni konsideratën si nga bashkëpunëtorët tuaj të drejtpërdrejtë ashtu edhe nga mbikëqyrësit tuaj, duke dobësuar statusin tuaj kur të vijë koha për promovime.

MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot, të paktën edhe me 1 Euro!