“Gjyshe, çfarë mund të mësosh nga një gjarpër?”

“Kjo kafshë mëson se jeta është lëvizja, rinovimi dhe përtëritje. Çdo vit kur lëkura e tij është plakur, ai e heq atë dhe e mbulon veten me lëkurë të re. Dhe kështu rinovon. ”

A keni lexuar ndonjëherë një libër që e ka ndryshuar jetën tuaj në një farë mënyre, në sajë të së cilës përmes fjalëve të autorit ju mësoni ta shikoni botën në një mënyrë të ndryshme, të rivendosni në mënyrë të saktë mënyrën tuaj të të menduarit për t’ju shtyrë që të rishqyrtojë atë që jeni ju dhe çfarë mund dhe doni të bëni me jetën tuaj?

Ju pëlqen!

Profecia e curanderës së Hernán Huarache Mamani, eshte një nga ata libra për mua. Isha 22 vjeç kur e lexova për herë të parë, në zemrën time Ai ka një vend të veçantë për gjithçka që më mësoi. Është një libër që çdo grua duhet të lexojë së paku një herë në jetën e saj. Tani unë do të shpjegoj pse.

“Në kohët e lashta në Ande kishte një fe femër: ishte feja e Nënë Natyrës, e Nënës Kozmike. Për mijëvjeçarë Andët përqafuan besimet dhe u udhëzuan nga parimet e asaj feje. ”

Historia tregon aventurat e Kantut, një grua e re indigjene që merr “thirrjen”: rrufeja zgjon në dhuratat e saj aq të forta sa ajo mendon se po çmendet. Vendasit e shtyjnë atë për të shkuar në një kurandero, një ilaç, sepse rrufeja është një shenjë se ajo u zgjodh nga Shpirtrat, por ajo refuzon: për të, curanderos janë të gjithë sharlatanët dhe jo kujdestarët e fundit të urtësisë Inka siç do të na besonin. Të gjitha testet e panumërta mjekësore thonë të njëjtën gjë: ajo është mirë, por Kantu nuk ndihet mirë, ka diçka brenda saj që e shqetëson atë.

Ajo ka vizionet që nuk japin paqen e saj dhe heq fuqinë e saj, por duket se nuk ka asgjë në trupin e saj që nuk shkon edhe nëse gjendja e saj përkeqësohet. Ai përfundon duke e lënë nënën e tij ta bindë atë për të takuar një “curandero”, Don Anselmo, i cili do t’i shpjegojë Kantut se në të vërtetë ajo që ajo e konsideron një barrë është një dhuratë e madhe: fuqia e madhe është zgjuar në të, por ajo duhet të mësojë ta kanalizojë atë. Ajo nuk dëshiron të kuptojë asgjë dhe e refuzon këtë dhuratë derisa ajo të “kujtohet” dhe e pranon atë.

Lexo po ashtu:  "Burri njihet kur gruaja sëmuret", Thënje mbi jetën...

Që nga ajo moment fillon udhëtimi i saj i zbulimit të vetes. Ai do të mësojë fuqinë që gratë të fshehin brenda tyre dhe që shpesh mbetet në gjumë, ai do të mësojë të kuptojë se kush është, të shohë botën me një vizion më të gjerë. Ajo, e cila i kishte hedhur poshtë rrënjët e saj duke përqafuar një mënyrë jetese perëndimore, gjurmon rrugën e paraardhësve të saj duke zbuluar të vërtetën prapa asaj që ajo i konsideron supersticionet. Kantu përqafon thelbin e tij, origjinën e tij dhe tokën e tij dhe bëhet një “grua e vërtetë”.

Këtu unë me qëllim lënë jashtë një pjesë të komplotit imagjinar që e sheh Kantun në dashuri me një njeri që humbet sepse kjo histori dashurie nuk është thelbi i vërtetë i librit, por ajo që Kantu bën për të arritur qëllimin e saj. Ndoshta në këtë mësim mes rreshtave, H. H. Mamani u përpoq të na shpjegonte me shembullin se udhëtimi është pjesa më e rëndësishme e jetës.

Rruga fillestare

Historia e Kantut tregon për udhëtimin e grave, udhëtimin e rizbulimit të fuqisë së tyre të brendshme, që lidhet me zemrën dhe me seksualitetin. Ne, gratë perëndimore, jemi shfarosur nga kjo fuqi e madhe që na lejohet të përjetojmë vetëm kur është koha për t’i dhënë jetë një fëmije, por energjia seksuale është energjia kreative e cila mund të na bëjë të prekim veten hyjnore. Është një urë midis materies dhe Shpirtit dhe gruaja është kujdestari i kësaj urë.

Çelësi është varrosur në secilin prej nesh, ne vetëm duhet ta gjejmë

“Për sa kohë që drita e dashurisë vazhdon të shkëlqejë në zemrën e gruas, bota do të jetë e sigurt, por nëse kjo dashuri zbehet, atëherë urrejtja dhe indiferenca do të përhapen dhe do të përfundojnë duke e shkatërruar atë.

Lexo po ashtu:  Fëmija u lind pa fytyrë, suspendohet gjinekologu

Gruaja është urë që synon përjetësinë, është ndjenja e rendit moral, intelektual dhe shpirtëror, është një gjendje ndërgjegjeje. Sapo njeriu të ketë përmbushur qëllimin për të cilin ai erdhi në tokë, sapo ai t’i bashkohet qiejve dhe tokës, atëherë ai do të bashkohet me Krijuesin dhe gruaja do të jetë urë që do t’i lejojë atij të hyjë në të. ”

Mama Maru

Rruga fillestare bazohet në përvojën, në zgjimin e dijes së fjetur, në marrjen në dijeni të botës së dukshme dhe të padukshme dhe në kuptimin e thellë të natyrës së dikujt. Fillimi shpesh përfshin një fazë vdekjeje simbolike, e cila paraqet zbrazjen e kupës së dikujt, një zbrazje të dogmave të vjetra, pasigurive, automatizmave që heqin vullnetin e lirë të njeriut, lirinë. Filxhan i zbrazur pastaj mund të mbushet përsëri, me një thelb të pastër që nuk mendon kufijtë e imponuar nga shoqëria, me një njohuri më të thellë të botës dhe vetes.

Një libër për të zgjuar fuqinë e grave, botën e grave

Profecia e curandera nuk është një manual praktik, është një roman; por ata që tashmë kanë ndërmarrë një rrugë të caktuar të brendshme do të njohin shumë ushtrime praktike dhe shumë informata nga të cilat do të fillojnë të thellojnë praktikën e tyre. Ky libër nuk synon të krijojë curandere 2.0, por ka për qëllim të frymëzojë dhe inkurajojë gratë që të rifitojnë trupat e tyre, fuqinë e tyre, sepse fati i grave lidhet me fatin e botës.

“Ata janë kompetenca që mund të jepen dhe kjo duhet t’u mësohet vetëm njerëzve që janë në gjendje të njohin veten e tyre, të cilët mund ta kuptojnë se kush janë dhe cila është rruga e tyre”.

Ne jemi të gjithë profecitë e curandera!Dita që secili prej nesh ka zbuluar esencën e saj dhe ka gjetur vendin e saj në botë, gratë do të jenë në gjendje të kthehen në shërimin e asaj që është shkatërruar. Gruaja dhe Toka janë të lidhura nga një kordë e padukshme por e vërtetë kërthizore: Toka është gërmuar nga lakmia, trupi i saj i shitet ofertuesit më të lartë, ndërsa trupi i grave është përdhunuar dhe shpërfytyruar.Ne të gjithë vijnë nga një mitër, një grua na dha jetë, por është një bark edhe më i madh që vazhdon të na ushqejë dhe të na lejojë të jetojmë: ajo e Pachamama, Nënë Toka.Ajo është ajo që ne të gjithë kemi të përbashkët dhe tani është ajo që është e sëmurë. Që kjo periudhë aq e zezë në të cilën pyjet më të vjetra në planet janë të rrafshuara në tokë, në të cilën kafshët që duhet të kenë mbrojtjen tonë, është një preludi vdekjeje për transformimin dhe pjesë e një udhëtimi iniciues për të gjithë ne? Ndoshta.

Lexo po ashtu:  "Ai i cili i ekspozon shumë shpesh gruan dhe kuletën është në rrezik t’i huazohen që të dyja."- Thëniet më të bukura nga B. Franklin

Edhe ky moment krize kaq i thellë, në një nivel ekologjik, financiar, kulturor dhe njerëzor, duhet kuptuar gjithashtu si një pikë kthese për të na rindërtuar në baza më të shëndetshme dhe më etike, në të cilat gratë do të kenë mundësinë të veprojnë personalisht dhe të rimëkëmbin vendi ku po përpiqet të rimarrë tani me zë të lartë: përveç burrit dhe jo nën apo pas tij? Unë shpresoj kështu.

grua dhe burrëA ka ndonjë gjë që ndonjë prej nesh mund të bëjë tani për të ndryshuar gjërat? Po.”Zëri i gruas gjarpër, pastaj, ranë në veshët e saj:” A do të jeni mjaft të fortë dhe të vetë-zotëruar që të jeni në gjendje të përballeni me ndonjë provë? “.

.”Pastaj përpara. Ju keni ardhur në një pikë ku ju nuk mund të ktheheni. “Une nesër do të filloj provat për t’u bërë një grua e vërtetë”, tha curandera. Kështu që Kantu i ofroi trupin dhe shpirtin të panjohurve; ajo e dinte se ajo nuk mund të kthehej më, edhe nëse dëshironte, por ajo ishte e vendosur të shkonte gjatë gjithë rrugës, edhe nëse do të thoshte të vdisnin.

Falë fjalëve dhe mësimeve të kësaj curandere të moshuar, dishepulli i ri po rizbulonte fuqitë që natyra i jep çdo gruaje, por pak janë të vetëdijshëm për zotërimin “.

----->>>> MekuliPress është në prag të mbylljes. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMO sot median e pavarur dhe origjinalitetin e MekuliPress. Dhuro SOT, të paktën, edhe 1 Euro! Faleminderit!