Qeveria e Albin Kurtit javën e kaluar ka shkarkuar bordin e drejtorëve të Telekomit, të cilin e kryesonte Besa Shatri – Berisha. Gruaja e deputetit të AAK’së, Bekë Berishës, nuk do të mbes keq sepse ka edhe katër vende të tjera të punës. Ndër to, ajo vazhdon të jetë e punësuar edhe në KEK. Shatri tregon se aty punon që 11 vite, ndërsa shkarkimin nga Telekomi e quan “politik”.

Kryeministri Kurti ka mundur ta shkarkojë Besa Shatri – Berishën nga një pozitë, megjithatë ajo vazhdon të punojë edhe në një ndërmarrje tjetër publike.

Shatri është menaxhere e kontabilitetit në Korporaten Elektroenergjetike të Kosovës.

Ju pëlqen!

Në deklarimin e pasurisë që deputeti Bekë Berisha e ka bërë në vitin 2019, gruaja e tij merr pagë vjetore më shumë se 20 mijë euro në KEK.

Në një përgjigje dhënë medias, Shatri  ka treguar se aty punon që 11 vjet dhe se është menaxhere e Kontabilitetit Qendror.

Shatri-Berisha, sipas deklarimit të pasurisë në Agjencinë Kundër Korrupsionit, merrte pesë paga nga pesë vende të ndryshme, dy prej tyre kompani publike, derisa u shkarkuar nga kryesimi i bordit të Telekomit. Dy të tjerat janë kompani private dhe një organizatë joqeveritare.


Deklarimi i pasurisë së deputetit Bekë Berisha dhe gruas së tij në vitin 2019

Ajo thotë se arsyeja e shkarkimit të Bordit të Telekomit, ku është paguar 7.228 euro në vitin 2019, është politike dhe nuk qëndrojnë ato që i ka thënë kryeministri Kurti.

“Është politike. Asnjë arsyetim tjetër nuk qëndron”, ka thënë Shatri për Express.

Arsyeja e shkarkimit të bordit të drejtorëve të Telekomit është gjendja në të cilën gjendet kompania publike. Ministrja për Zhvillim Ekonomi, Rozeta Hajdari ka thënë se Telekomi nuk ka përmbushur planin e biznesit, drejtorët e bordit kanë lejuar shpenzime të tepërta dhe se një rezolutë e miratuar në Kuvend për gjendjen e Telekomit e shihte të udhës që të shkarkohet bordi.

“Ndërmarrja është në gjendje të rëndë ndodhet në prag të falimentimit. Konstatoj domosdoshmërinë e vendimit të menjëhershme të qeverisë i propozoj qeverisë të: 1. Shkarkohet bordi i ndërmarrjes publike Telekomit. 2. Shfuqizohet vendimi i 29 marsit 2018 dhe 11 qershor 2019 të vendimeve të qeverisë për emërimin e drejtorëve”, ka thënë ministrja Hajdari në mbleldhjen e fundit të Qeverisë.

Këtë propozim e kishte arsyetuar kryeministri Kurti, i cili tha se për këtë vendim janë marrë parasysh raporti i auditorit dhe është thirrur mbi ligjin për Ndërmarrjet Publike.

“Për të vlerësuar gjendjen është marrë parasysh raporti i auditorit për vitin financiar 2018. Qeveria mund t’i shkarkojë drejtorët nëse për dy vjet bie vlera e aseteve dhe bie kënaqësia e qytetarëve me shërbime. Qeveria mund t’i shkarkojë nëse i kanë shkelur detyrat financiare.. Qeveria konstaton se ka arsye se drejtorët kanë shkelur detyrat financiare. Pika e 4 e rezolutës së Kuvendit kërkonte shkarkimin e drejtorëve të ndërmarrjes. Qeveria duhet t’i zbatojë rezolutat”, ka deklaruar ai.

Bordi i drejtorëve që u shkarkua nga Kurti, ishin emëruar gjatë qeverisjes së Ramush Haradinajt.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!