Më 25 nëntor 1913 lindi në Himarë shkrimtari ynë I madh, Petro Marko – autor i romaneve Hasta la vista, Shpella e piratëve, Nata e Ustikës, mes veprash të tjera.

Ai shkruan me zemër për Kosovën dhe shqiptarët në kujtimet e tij Intervistë me vetveten: Retë dhe gurët, kujton MekuliPress.

©MekuliPress/ Dhuro sot vetëm 1 euro dhe shpëtoje MekuliPress. Ndihmo gazetarinë e pavarur nga partitë politike dhe oligarkët. FOTO: No copyright infringement is intended.