Shtatzënia është një periudhë shumë e veçantë e jetës. Çdo nënë përpiqet të mbrojë fëmijët nga të gjitha rreziqet

Kjo është arsyeja pse gratë janë të gatshme për të besuar çdo gjë që dëgjojnë, madje edhe besëtytnitë më të çmendura. Shumë prej tyre janë krejtësisht të rreme, por disa kanë baza logjike.

Bright Side na tregon disa nga besëtytnitë më të njohura dhe është gati të na tregojë se nga kanë ardhur:

Ju pëlqen!

1. Nënat nuk duhet të hanë peshk sepse foshnja nuk mund të flasë për një kohë të gjatë

Pothuajse të gjithë llojet e peshqve, sidomos peshku i lumit, mund të përmbajnë parazitë që janë të rrezikshëm për njerëzit. Pasojat mund të jenë tek komunikimi i ngadaltë i fëmijës.

Megjithatë, nëse peshku është gatuar në një temperaturë të lartë, atëherë mund ta hani pa u shqetësuar për këtë gjë.

2. Ju nuk mund të ecni nën një shkallë, fëmija do të jetë i dobët

Kjo besëtytni është përhapur në të gjithë Evropën Perëndimore. Një shkallë që mbështetet në një mur bën një trekëndësh i cili është simbol i Trinisë së Shenjtë. Besohet se një grua që kalon trekëndëshin do të thyejë trinitetin dhe do të kishte probleme me fëmijën.

Një arsye më logjike për të qëndruar larg shkallëve është të mbash një grua të sigurt në rast se bie poshtë. Në Mesjetë, ky ndoshta ishte një besëtytni e zakonshme.

3. Nuk mund të shkoni në varreza, kjo sjell pakënaqësi

Shumë vende arabe, si dhe Izraeli, Evropa Lindore dhe Filipinet e ndjekin këtë besëtytni. Besohet se fëmija mund të thirret nga shpirtrat e paraardhësve të tyre, ose që fëmija të ketë një temperament të keq dhe do të qajë shumë.

Baza për këtë besim të palogjikshëm mund të jetë nga disa kufizime fetare ose për të ruajtur një grua shtatzënë nga stresi.

4. Duhet të hani ushqime pikante që fëmija mos të ketë flokë

Njerëzit në Tajlandë dhe disa vende të tjera në Azinë Juglindore e besojnë këtë gjë. Ndërsa disa të tjerë besojnë se nëse konsumohen ushqime pikate, kjo i bën keq fëmijës. Është e vërtetë se ushqimet me aromë nuk janë zgjidhja më e mirë për të ngrënë për një grua shtatzënë, por për arsye të tjera.

Para së gjithash, ushqimet me aromë nxisin urinë dhe kështu kontribuojnë në shtimin e peshës. Së dyti, disa erëza kanë prona medicinale. Për shembull, hudhra është shumë e dobishme gjatë shtatzënisë, por nëse hahet në sasi të mëdha, mund të shkaktojë tkurrje të mitrës dhe acarim të traktit urinar.

5. Mund të gjeni gjininë e bebit nga forma e barkut

Në shumë vende, njerëzit besojnë se është e mundur të parashikosh seksin e foshnjës nga forma e barkut. Nëse këmba (shkelmi) i bebes është në anën e majtë foshnja është djalë. Ndërsa nëse foshnja është në anën e djathtë, do të keni një vajzë.

Për fat të keq, kjo është vetëm një besëtytni që nuk ka të bëjë me realitetin. E vetmja mënyrë e besueshme për të përcaktuar seksin e fëmijës suaj të ardhshëm është të vizitoni mjekun tuaj. 

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.