Në një lidhje me “ABC e mëngjesit”, eksperti i Çështjeve të Sigurisë Ndërkombëtare, Dritan Demiraj ka folur për situatën e tensionuar mes SHBA-së dhe Iranit. Ai shprehet se Irani posedon një fuqi të jashtëzakoshme ushtarake përsa i përket mënyrës së doktrinës që e kanë ngritur bazën ushtarake.

Përballja e rrezikshme, Demiraj: Irani posedon një fuqi të jashtëzakonshme ushtarake

FM IMAGES 2020-01-08 POLITIKE
Në një lidhje me “ABC e mëngjesit”, eksperti i Çështjeve të Sigurisë Ndërkombëtare, Dritan Demiraj ka folur për situatën e tensionuar mes SHBA-së dhe Iranit. Ai shprehet se Irani posedon një fuqi të jashtëzakoshme ushtarake përsa i përket mënyrës së doktrinës që e kanë ngritur bazën ushtarake.

Ju pëlqen!

“Pavarësisht se SHBA dhe Irani kanë katër vite në luftë me njëri – tjetrin gjatë gjithë kohës kanë pasur negociata. Eliminimi gjeneralit nuk ëhstë ekzekutuar pa lejen e Rusisë, për shkak se ka qenë një nga njerëzit kryesor të presidentit Putin. Kasem Sulejmani ka qenë mbi dhjetë herë në Moskë, kjo tregon edhe rëndësinë e jashtëzakonshme që ka pasur gjenerali. Për të gjithë studiuesit e çështjeve të terrorizmit të gjithë e dinë se njihej si njeriu i cili kishte të gjithë çelësat e Lindjes së Mesme”, u shpreh ai.

Më tej ai theksoi se është një luftë e tmerrshme, sipas tij Irani në udhëheqjen e Sulejmanit ishte fuqizuar ndjeshëm.

“Kasem Sulejmanit i është ofruar tre herë presidenca, ai ka qenë një legjendë e Kombit iranian, por nga ana tjetër ka prishur balanca politike në Iran. Të gjitha ambasadat iraniane në botë nuk kanë ambasadorë nga linja standarde diplomatike. Amerika posedon sistemet me ekselente kundër raketave, por vetëm në dhjetë vitet e fundit Irani ka zhvilluar teknologjinë e luftës teknologjike disa herë shumë,” theksoi Demiraj.

Ndërkohë ai theksoi se qeveria shqiptare nuk duhet të bëjë asgjë më tepër nga çfarë ka bërë

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.