“Arsyeja e thjeshtë na tregon ne se gjërat tokësore janë të pakta, dhe se realiteti i vërtetë ekziston vetëm në ëndrra.”

“Edhe sikur të jetë e provuar se Zoti nuk ekziston, feja do të jetë gjithmonë e shenjtëruar dhe hyjnore.”

“Për tregtarin, edhe ndershmëria është një spekulim financiar.”

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

“Sa pak ka mbetur nga njeriu që ishte dikur, përveç kujtesës së tij! Por kujtimi është e vetmja formë e vuajtjes.”

“Është ora të dehemi! Të mos jemi më skllevërit martirë të kohës, të jemi pafundësisht të dehur. Me verë, me poezi, apo me virtyte, me çfarë të doni.”

“Botën e vërtit rrotull vetëm keqkuptimi.”

“Janë po aq lloje të bukurisë sa dhe mënyra të zakonshme të kërkimit të lumturisë.”

“Nuk ka ëndërr dashurie, sado ideale të jetë ajo, e cila nuk përfundon me një foshnjë topolake, qaramane që varet tek gjinjtë.”

“Jeta është një spital ku çdo pacient është i zotëruar nga ideja për të ndërruar shtrat.”

“Çfarë është dashuria? Nevoja për të dalë nga vetvetja. Njeriu është një kafshë adhuruese. Të adhurosh është të sakrifikohesh dhe të prostituosh. Kështu, çdo dashuri është edhe prostitucion.”

“Truku më i bukur i Djallit është të na bindë neve se ai nuk ekziston.”

– Charles Boudlaire

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...