Për faktin se në Kosovë pothuajse çdo gjë po shkon keq, dhe sidomos muajve të fundit kur është e pamundur të mos i përjetosh ndodhitë e realitetit, dikujt i është kujtuar diçka më kreative.

E meqë ende kreativiteti jeton në këtë vend me probleme, Hyjnesha në Fron tanimë ka ndërruar pamje. Është e tëra në lot, e goditur në sy dhe e mavijosur, e dhunuar, e mbytur, me fytyrën plot plagë.

The Republic of Kosovo – blogu i artistes Diego e ka sjellë kësisoj Hyjneshën në Fron, marrë shkas edhe prej ngjarjes së fundit me 16 vjeçaren nga Drenasi, një turp kolektiv që duhet të na bëjë ta ulim kokën e të dalim të protestojmë kundër këtij frustrimi.

Hyjnesha në fron është një statujë e vogël, figurinë terrakote e gjetur në vendin e mullirit e njohur si Tjerrtorja pranë Prishtinës, në vitin 1956.

Për më tepër, pasi ajo është një nga artefaktet më të çmuara arkeologjike të Kosovës, është adoptuar edhe si simbol i Prishtinës. 

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]