Sllovakia po përballet me raste të rritura të COVID, duke lënë mjekët dhe infermierët të luftojnë për jetën e atyre që janë infektuar me virusin.

Gjatë gjithë javës së kaluar, kombi ballkanik ka regjistruar shkallën më të lartë të vdekjeve të lidhura me COVID-19 për 100 qytetarë në botë.

Spitali Galanta, një qytet në pjesën perëndimore të vendit, u bë një spital i specializuar COIVD në janar për pacientë brenda një rreze 100 km.

Ju pëlqen!

Alexandra Pavlovičová, drejtoresha e spitalit thotë se pothuajse të gjitha pavijonet janë caktuar për të trajtuar njerëzit me virus.

“Ne kemi afërsisht 650 punëtorë, 100 prej tyre janë aktualisht në pushim mjekësor për shkak të COVID dhe 70% e tyre po trajtojnë pacientët me COVID,” shpjegoi ai.

Pacientët në një gjendje të rëndë pranohen në njësinë ICU të spitalit, një degë e re e ndërtuar me fondet e BE. Personeli duhet të veshë rroba speciale mbrojtëse, me infermierë dhe mjekë me veshje për 12 deri në 24 orë në të njëjtën kohë.

Pacientët në këtë njësi të gjithë kanë nevojë për ventilator dhe përkundër punës së madhe të infermierëve dhe mjekëve, 60% e pacientëve të pranuar vdesin në shtretërit e tyre. Në javët e fundit, mosha mesatare e pacientëve u ul.

Kreu i njësisë së ICU Dagmar Bodáková thotë se çdo ditë është shumë e vështirë: “Ne e bëjmë atë derisa të na duhet. Ne vazhdojmë”.

Kryeinfermierja Zuzana Obermanová thotë se mjekët dhe infermierët përpiqen të mbështesin njëri-tjetrin. “Ne qëndrojmë së bashku dhe mbajmë besimin te njëri-tjetri. Nëse dikush është në humor të keq, ne ulemi të flasim me të ose atë. Ne punojmë si një ekip në këtë situatë të vështirë”

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.