Norvegjia paraqiti një sërë masash për t’u mbrojtur nga skenari i pandemisë i parë kudo tjetër në Europë, ku autoritetet janë detyruar të marrin në konsideratë përgjigje shumë më ekstreme.

“Ju mund të zgjidhnim mes shtrëngimit të masave ose ndërmarrjes së veprime ekstreme më vonë”, tha kryeministrja Erna Solberg.

“Ne kemi zgjedhur strategjinë e maturisë me kufizime të vogla tani për tani”, shtoi ajo.

Ju pëlqen!

Si rezultat i largësisë së saj gjeografike, dendësisë së ulët të popullsisë dhe respektit të përpiktë të masave paraprake shëndetësore, vendi nordik me 5,7 milionë banorë ka arritur ta shmangë deri më tani më të keqen.

Në total, vetëm 17 908 raste të COVID-19, përfshirë 279 vdekje, janë identifikuar zyrtarisht.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.