Arkeologët që po punojnë në një shpellë bullgare kanë zbuluar dëshmitë më të hershme direkte të njerëzve modernë të gjetur ndonjëherë në Europë.

Gjetja kryesore tregon se migracioni njerëzor arriti në Europë rreth 45,000 vjet më parë, duke dëshmuar europianët e parë ndonjëherë të mbivendosur. Analiza e mbetjeve të fosilizuara njerëzore zbulon që banorët e shpellave gjuajnë rregullisht bizona ndërsa shndërrojnë dhëmbët e kafshëve në aksesorë të modës.

Disa dhëmbë ariu ishin shndërruar në zbukurime personale në shpellë u zbuluan në këtë zonë. Gjetjet e fundit vendosin mbetjet njerëzore që shihen në shpellën Bacho Kiro në Bullgari si mbetjet më të vjetra të njohura njerëzore në Europë.

Ju pëlqen!

Përveç Bacho Kiro, mbetjet njerëzore të datuara drejtpërdrejt nga faqja e Peştera cu Oase në Rumani janë dëshmia tjetër e vjetër direkte. Mbetjet njerëzore këtu mendohet se janë të vjetra 41,000 vjet.

Studime të tjera kanë pretenduar se janë provat më të hershme të njerëzve modernë në Europë, por këto mbeten kontestuese.

Kjo çështje polemike do të thotë se Back Kiro, të paktën tani për tani, konsiderohet nga shkencëtarët si prova më e vjetër direkte e njerëzve modern në Europë.

Studiuesit po punonin në një shpellë të njohur si Bacho Kiro, e cila u zbulua dhe u gërmua për herë të parë në vitet 1970 dhe ndodhet 5 km nga qyteti i Dryanovo.

Dy studimet, të cilat përfshinin një bashkëpunim të rëndësishëm dhe mbivendosje, vërtetuan se njerëzit ekzistuan në Europë rreth 45,000 vjet më parë. (daily mail)

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!