Një shembull nga toleranca fetare ndër shqiptarët e shekullit XVIII në penat e personaliteteve të shquara të botës!

Janë shumë me interes në këtë kontekst sidomos për ditët e sotme përshtypjet e shkrimtares angleze me origjinë aristokrate, Lady Mary Wortley Montagu (1689-1762, Londër).

Shkrimtarja në fjalë lindi në Londër, pasi që bashkëshorti saj Edward Wortley Montagu ishte caktuar për ambasador të Anglisë në Stamboll, shkrimtarja Lady Mary Wortley Montagu, tani në cilësi të një udhëpërshkrueseje të vëmendshme, në një letër të saj që mban datën 1 prill 1717 njoftonte se: “Shqiptarët të premten shkonin në xhami, ndërkaq të dielave në kishë”.

Ju pëlqen!

Gjithashtu, mbresëlënëse janë edhe njoftimet të tjera të saja për luftërat e shqiptarëve kundër Perandorisë Osmane dhe bashkëpunimi tyre pa marrë parasysh përkatësinë e tyre fetare…!

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!