Një histori mjaft e trishtë ku shkak bëhet racizmi

George Stinney Jr, ishte personi më i ri i dënuar me vdekje në shekullin e 20-të në Shtetet e Bashkuara te Amerikës. Ai ishte vetëm 14 vjeç kur u dënua dhe u ekzekutua në karrigen elektrike. Gjatë gjykimit të tij, deri në ditën e ekzekutimit të tij, ai gjithnjë mbante një Bibël në duar, duke pretenduar për pafajësi.
Ai u akuzua për vrasjen e dy vajzave të bardha, Betty 11 vjeç dhe Mary 7 vjeç, kufomat u gjetën pranë shtëpisë ku adoleshenti banonte me prindërit e tij. Në atë kohë të gjithë juristët ishin të bardhë. Gjyqi zgjati vetëm 2 orë dhe dënimi u dha, 10 minuta më vonë prindërit e fëmijës u kërcënuan dhe nuk lejuan t’i jepnin dhurata në sallën e gjyqit dhe pastaj t’i dëbonin nga ai qytet. Para ekzekutimit, George kaloi 81 ditë pa mundur të shihte prindërit e tij. Ai u vendos në një qeli të vetmuar, 80 km larg qytetit të tij. Gjatë ekzekutimit ai u dëgjua vetëm pa praninë e prindërve të tij ose të një avokati. Ai ishte elektroduar me 5.380 volt në kokë.

Por…! 70 vjet më vonë, pafajësia e tij u provua më në fund nga një gjykatës në Karolinën e Jugut. Mjeti vrasës me të cilën u vranë dy vajzat, peshonte më shumë se 19.07 kilogramë. Prandaj, ishte e pamundur që George Stinney të ishte në gjendje ta ngrinte, e lëre më të jetë në gjendje të godiste aq sa duhet për të vrarë dy vajzat. Fëmija ishte i pafajshëm, por dikush i mblodhi të gjitha për ta fajësuar atë thjesht sepse ishte i zi.

Ju pëlqen!

Stephen King u frymëzua nga ky rast për të shkruar librin e tij “The Green Mile”, e cila u mor në kinema në 1999.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.