Ata u deshën me afsh e zjarr,
ajo çapkëne, ai kusar.
kur ai ndonjë mufke ia veshte,
ajo kërcente në shtrat dhe qeshte.

Ditën e shkonin për bukuri,
natën ajo flinte mbi gjoksin e tij.
Kur e futën në burg atë, ajo s‟reshte
në dritare qëndronte dhe qeshte.

Ai i fliste: “O, eja këtu
se më merr malli kaq fort për ty.
Ty të thërres se do vdes”, i theshte,
ajo tundte kokën dhe qeshte.

Në orën gjashtë ai u var.
Në orën shtatë e kallën në varr.
Dhe në orën tetë, ajo që e deshte,
pinte verë të kuqe dhe qeshte.

Përktheu: Petraq Kolevica

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]