′′Nëse nuk sheh Shqipërinë, ke lëshuar rastin jetësor. Atje lart në ato male. Një ditë udhë prej këtu-njerëzit jetojnë siç kanë jetuar para njëzet shekujsh, para se të dinte kush për grekët, romakët apo sllavët.

Atje lart ka qytete parahistorike, gjallojnë legjenda, këngë e zakone që kurrë s’i ka dëgjuar kush. As i ka parë syri i ndonjë të huaji′′.

Foto: Rose Wilder Lane

Ju pëlqen!

Burimi: Libri ‘’Majat e Shalës’’ , fq.18.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!