Ushqimi juaj do të shijonte më shumë nëse nuk e lini të teprojë për në frigorifer. Megjithatë nëse nuk keni shumë kohë për të gatuar dhe gjithmonë nxitoni duhet të keni parasysh se ka disa ushqime të cilat nuk duhet të futen në frigorifer për ringrirje apo rifreskim.

1. Proteinat e papërpunuara
Kjo përfshin mishin dhe ushqimet deti. Nëse ata janë shkrirë në një mjedis që është më pak se 42 ° F atëherë është e sigurt se duhet t’i rifusni për ringrirje, por nëse shkrihen në lavaman dhe kanë ndryshuar ngjyrën apo aromën nuk duhet t’i ktheni në frigorifer sepse bëhen burim sëmundjeje.

2. Akulloret
Nëse e keni lënë atë të shkrijë njëherë, thjesht pijeni si një milkshake sepse akullorja e ringrirë do të ketë një cilësi të çuditshme dhe të akullt.

Ju pëlqen!

3. Lëngjet
Fermentimi ndodh më shpejt se sa mendoni në produktet me bazë frutash kështu që ju do të dëshironi ti shijoni shpejt dhe mos t’i refreskoni.

4. Ushqimet e tavës
Tavat e gatuara, byrekun apo pastat mos i lini kurrë të teprojnë për në frigorifer, pasi humbasin shijen dhe cilësinë.

©MekuliPress/ Dhuro sot vetëm 1 euro dhe shpëtoje MekuliPress. Ndihmo gazetarinë e pavarur nga partitë politike dhe oligarkët. FOTO: No copyright infringement is intended.