This photograph must not be used after 31st December 2019. News Editorial Use Only. No Commercial Use. Free for use. The photograph must include all of the individuals when published. Mandatory Credit: Photo by Matt Porteous/Shutterstock (10033971a) Prince William and Catherine Duchess of Cambridge with their three children, Prince Louis, Princess Charlotte and Prince George Prince William and Catherine Duchess of Cambridge family Christmas card, Anmer Hall, Norfolk, UK - 14 Dec 2018
 

Besimi, komunikimi i mirë dhe përfshirja aktive e prindërve në shkollim për suksesin akademik të fëmijës kanë më shumë rëndësi sesa shkuarja në shkollën apo fakultetin më të mirë

Shkuarja në kopshtin për fëmijë me program të pasur, i cili përfshin mësimin e gjuhëve të huaja, shkolla me numrin e madh të aktiviteteve jashtëshkollore ose shkuarja në fakultete prestigjioze nuk janë garanci që fëmija do të jetë i suksesshëm, ka treguar studimi amerikan i Universitetit të Karolinës Jugore në më shumë se 10.000 fëmijë.

Suksesin më të mirë në shkollë e arrijnë fëmijët, prindërit e të cilëve në mënyrë aktive janë të përfshirë në shkollimin e tyre, shkojnë shpesh në takimet informative dhe të prindërve dhe rregullisht flasin për problemet ose sfidat në shkollë, shkruan Daily Mail.

Ju pëlqen!

Të qenët prind i tillë aktiv ka kuptim më të madh për notat e mira dhe suksesin e mëvonshëm të fëmijës sesa regjistrimi në shkollat më prestigjioze dhe në institucionet e tjera arsimore, shpjegojnë hulumtuesit.

“Edhe pse sistemi i mirë i edukimit në institucionet shkollore është i rëndësishëm, roli i prindit është edhe më i rëndësishëm dhe përcakton të ardhmen e fëmijës”, ka përfunduar udhëheqësja e studimit, dr. Toby Parcel.

Ajo thekson se si është shumë e rëndësishme që prindërit të dinë rëndësinë e rolit të tyre dhe të mos i lënë fëmijët “në dorë të fatit” por t’i orientojnë me këshillat e veta.

Duhet ditur të shpërblehet dhe të ndëshkohet fëmija dhe kjo do të ketë më shumë ndikim në atë se sa ka mësuar, sesa madhësia e klasës në të cilën gjendet ose pajisjet shkollore që i ka në dispozicion.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.