Autoritetet në një rajon autonom në veri të Kinës kanë lëshuar një paralajmërim shëndetësor pasi një fermer lokal zbulohet se ka kontraktuar murtajën.

Sipas New York Times, bariu u raportua në një gjendje të qëndrueshme pasi u konfirmua se kishte kapur sëmundjen.

Zyrtarët shëndetësorë në Bayan Mur, një qytet në Mongolinë e Brendshme, të dielën lëshuan një alarm të nivelit të tretë, sipas Reuters, i cili është i dyti më i ulët nga katër nivelet.

Ju pëlqen!

Alarmi ndalon gjuetinë ose ngrënien e kafshëve të egra që mund të mbartin sëmundjen. Vendasve u është thënë gjithashtu të raportojnë gjetjen e ndonjë kafshë të sëmurë dhe të ngordhur, si dhe njerëz që tregojnë shenja të etheve ose vdekje të papritur.

“Aktualisht, ekziston rreziku i një përhapje të epidemisë njerëzore në këtë qytet. Publiku duhet të përmirësojë vetëdijësimin dhe aftësinë e tij për vetë-mbrojtje dhe të raportojë menjëherë kushtet anormale të shëndetit,” tha autoriteti lokal shëndetësor, sipas gazetës China Daily .

Murtaja bubonike është një sëmundje tejet e transmetueshme e shkaktuar nga një infeksion bakterial dhe ishte shkaku i Vdekjes së Zezë, e cila përfshiu pjesën më të madhe të Azisë, Evropës dhe Afrikës në shekullin e katërmbëdhjetë dhe mori jetën e 50 milion njerëzve.

 

D.B

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Vetëfinancohemi! Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMONA sot me vetëm 1 Euro!