Toka po lëviz me shpejtësi më të lartë sesa ka lëvizur 50 vitet e fundit.

Shpejtësia e rrotullimit të tokës ndikohet nga disa faktorë të ndryshëm si : bërthama,atmosfera dhe oqeanet.

Shkencëtarët thonë se dita mesatare e vitit 2021 do të jetë 0.05 milisekonda më e shkurtër se shifra normale 84.600 sekonda e cila bën të mundur 24 orët.

Ju pëlqen!

Studimet thonë se hera e fundit që një ditë mesatare ishte më e shkurtër se 84.600 sekonda ishte në vitin 1937.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.